Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, predicţii despre marele cutremur care va lovi România. „Va avea magnitudine peste 7”

De la începutul anului 2022 în România au avut loc 11 cutremure, cel mai puternic înregistrându-se ieri, 16 ianuarie la ora 15:43:12 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea 4.5, la adâncimea de 145.813 kilometri.

Întrebat dacă în perioada următoare ne-am putea aștepta şi la alte replici cu magnitudine mai mare, prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a spus:

„Eu am spus că viitorul mare cutremur este în jur de 2040, adică un cutremur cu magnitudinea de peste 7 şi ceva. Din punctul meu de vedere nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”, a spus prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu la Antena 3. 

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”

‘Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală”, a spus astăzi prof. dr. ing. Gheorghe Mărmureanu pentru DCnews.ro

„Lucrurile sunt foarte relative”

‘Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.’, a concluzionat profesorul Mărmureanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.