Activitatea de control desfăşurată la nivelul Serviciului de Control în Sănătate Publică, în luna ianuarie 2022

Activitatea de control desfăşurată la nivelul Serviciului de Control în Sănătate Publică, în luna ianuarie 2022

În luna ianuarie s-au desfăşurat 44 de acţiuni de control, în urma neconformităţilor contatate s-a aplicat un număr de 5 sancţiuni contravenţionale, constând în amenzi în valoare totală de 27.500 lei.

Au mai fost aplicate 9.161 de amenzi contravenţionale conform OUG 129/2021, art 4 (1), în valoare de 2000 lei/amendă, pentru încălcarea prevederilor OUG 129/2021 art. 1(1) şi art 2(4), în valoare totală de 18.322.000 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 37 controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, în valoare totală de 27.500 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 2 controale la categoria apă, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 10.000 lei; 2 controale în unităţi de turism; 15 controale la unităţi din categoria mediu, fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 13.500 lei; 11 controale la categoria articole tratate; 7 controale la unităţi sanitare cu paturi, fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 4.000 lei.

Neconformităţi depistate: lipsa documentelor care atestă serviciile medicale acordate pacienţilor; nerespectarea măsurilor impuse prin prevederile legale în vigoare privind protejarea surselor de apă folosite la producerea apei pentru consum uman; nedotarea grupurilor sanitare din unităţile de folosinţă publică cu materiale şi mijloace adecvate pentru igiena individuală a utilizatorilor, precum şi neîntreţinerea acestora în permanentă stare de curăţenie; nerespectarea măsurilor special instituite în situaţii epidemiologice deosebite.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 7 controale. Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 6 controale la retaileri şi 1 control în unităţi din sectorul servicii.

În decursul lunii ianuarie 2022 au fost rezolvate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare 24 de sesizări.

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 11 acţiuni de îndrumare şi consultanţă.

Conform planului de acţiuni tematice naţional au fost efectuate controale pentru verificarea respectării prevederilor Ordinului M.S. nr. 1829/2020 pentru aprobarea fluxului informational utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS CoV-2. şi pentru verificarea respectării prevederilor legale în vigoare privind articolele tratate cu biocide.

DIRECTOR EXECUTIV,
Farm. Olivia Ioana Vlad

ŞEF SERVICIUL DE CONTROL ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ,
Ing. Acatrinei Ilie


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.