Intervenţiile pompierilor, în ultimele ore

Intervenţiile pompierilor, în ultimele ore

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

* Acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 12 situaţii

* Descarcerarea, acordarea primului ajutor şi asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs pe DJ 401 A

Evenimentul s-a produs ieri seară, între localităţile Floreşti şi Stoeneşti. Au fost implicate două autoturisme, care s-au răsturnat în afara părţii carosabile.

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, a fost găsit încarcerat într-unul din autoturisme, fiind nevoie de accesoriile specifice pentru a putea fi extras. Acesta a fost preluat de echipajele medicale în stop cardio-respirator, i s-au efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, nu a răspuns acestora, fiind declarat decesul.

Alţi doi bărbaţi, în vârstă de 23, respectiv 35 de ani, conştienţi, au fost transportaţi de paramedicii SMURD la un spital din capitală.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare, o descarcerare, două ambulanţe SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pompierii au acţionat pentru sablarea părţii carosabile după finalizarea activităţilor specifice de cercetare efectuate de către Poliţie.

* Stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Pietroşani

Incendiul s-a produs ieri seară. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. A ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spaţii deschise.

* * *
Informare preventivă
Potrivit standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

În condiţii de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetaţie uscată pot deveni şi mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuinţe, păduri, solare etc.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

Precizăm faptul că, în urma incendiilor de vegetaţie uscată, coordonatele suprafeţelor agricole afectate vor fi înaintate către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform unui protocol de colaborare încheiat, la nivel naţional, în vederea monitorizării modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.