Planta care luptă cu coronavirusul, ajută digestia şi e un bun sedativ. Cum se ia „mătura Raiului”

Este vorba despre pelinița (Artemisia annua L.) sau pelinul dulce, o plantă anuală din familia Asteraceae şi care este folosită în medicina tradiţională chineză de peste 2.000 de ani.

Denumirea ei populară de „mătura Raiului” este una sugestivă, studiile arătând că planta de peliniţă ajută la „măturarea” sau îndepărtarea paraziţilor, virusurilor şi altor agenţi patogeni din corp.

Peliniţa luptă cu coronavirusul

Proprietăţile sale antivirale au fost studiate de curând din nou, odată cu pandemia de COVID-19. Cercetările întreprinse în străinătate au arătat că această plantă poate fi utilă şi în lupta cu virusul Sars CoV-2.

Totul se întâmplă datorită artemisininei, cea care ar inhiba proteina spike a coronavirusului în faza iniţială de infectare. În plus, mai arată studiul, datorită efectelor antiinflamatoare, peliniţa mai „mătură” şi din furtuna de citokine, scăzând astfel riscul de afectare al organelor.

Pe lângă artemisinină, planta conține și alți compuși bioactivi, precum monoterpeni, sesquiterpeni și fenoli.

Ceaiul de „mătura Raiului” ajută digestia

Peliniţa sau pelinul dulce are proprietăți antitumorale, antibacteriane şi antivirale, dar şi împotriva paraziţilor. 

De asemenea, studiile vorbesc de faptul că această plantă ar acţiona şi ca un sedativ, ar proteja ficatul şi ar ajuta digestia, fiind utilă şi în gastrite, diaree, boli de ficat, dureri articulare, tuse şi migrene.

Pelinița este o plantă anuală care creşte între 30 şi 100 cm. Originară din Asia, ea se găseşte şi la noi în ţară, mai ales în grădini private, cultivată de oameni, şi nu în orice locuri.

Seminţele ei sunt microscopice, iar germinarea se face greoi pentru seminţele vechi. 

Cum putem folosi această plantă

Ceaiul de peliniță are indicații terapeutice pe cât de diverse, pe atât de valoroase. Este un remediu unic, care poate fi folosit într-un spectru larg de afecțiuni.

Peliniţa poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctură sau capsule. În cazul ceaiului, se beau 3-5 căni zilnic, pe sto


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.