Senatorul Nicoleta Pauliuc (PNL), la Bilanţul Jandarmeriei: Treaba dumneavoastră nu este să îi susţineţi pe cei aflaţi la putere, ci să menţineţi ordinea publică, indispensabilă într-un stat democratic

Senatorul Nicoleta Pauliuc (PNL), la Bilanţul Jandarmeriei: Treaba dumneavoastră nu este să îi susţineţi pe cei aflaţi la putere, ci să menţineţi ordinea publică, indispensabilă într-un stat democratic

Prezentă la Bilanţul Jandarmeriei Române, senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, le-a cerut jandarmilor să apere ordinea publică şi să nu se lase intimidaţi de cei care promovează ura, tensiunea permanentă, conflictele, ciocnirile de stradă.

„Aşa cum nu v-aţi lăsat intimidaţi de bâtele galeriilor de fotbal, tot aşa vă îndemn să nu vă lăsaţi intimidaţi de foşti membri ai unor galerii care vor să aducă dezordinea, violenţa în politică şi în societate. În calitate de politician care face parte dintr-un partid aflat astăzi la guvernare, aşteptarea pe care o am de la dumneavoastră nu este nicidecum să îi susţineţi, prin misiunile pe care le desfăşuraţi, pe cei aflaţi, la un moment dat, la putere. Aşteptarea mea este să asiguraţi, conform prerogativelor dumneavoastră legale, aplicarea legii şi menţinerea ordinii publice, indispensabile într-un stat democratic. De altfel, am remarcat disponibilitatea pentru reformă şi eforturile pentru recâştigarea încrederii pe care le-aţi făcut după evenimentele din 10 august 2018. Puterea vine şi trece. În democraţie am ajuns cu greu, prin jertfe şi sacrificii ale milioanelor de români. Iar democraţia nu poate funcţiona decât cu instituţii sănătoase şi puternice, aşa cum este Jandarmeria Română”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Cu privire la noul mediu în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea, senatorul PNL a remarcat că există o tensiune extrem de mare în societate şi a identificat două cauze principale pentru aceste tensiuni.

Pe de-o parte, oamenii au fost supuşi unui stres ieşit din comun, fiind nevoiţi să facă faţă simultan mai multor crize – crizei pandemice, crizei energetice, crizei economice şi iată că în vecinătatea României avem o nouă criză, de securitate. „Vă spun cu toată sinceritatea, empatizez cu cei care se simt depăşiţi de situaţie şi uneori ies pe stradă pentru a-şi expune paşnic deznădejdea şi pentru a cere soluţii la problemele lor”, a mai spus preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Pe de altă parte, există personaje care profită de aceste nemulţumiri, le amplifică şi instigă la nerespectarea legii, la violenţă. „Asemenea personaje care promovează ura, tensiunea permanentă, conflictele, ciocnirile de stradă, nu sunt altceva decât nişte marionete într-un război hibrid prin care se urmăreşte instaurarea dezordinii sociale având ca rezultat slăbirea statelor în faţa cetăţenilor, decredibilizarea ideii europene şi a clasei politice, respectiv compromiterea democraţiei”, a concluzionat senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.