24 DE PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CORUPŢIE ŞI FALS

24 DE PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CORUPŢIE ŞI FALS

24 DE PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CORUPŢIE ŞI FALS

În această dimineaţă, 22 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, în judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei.

14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi, au fost angrenaţi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman, secţiilor de poliţie rurală Sagna şi Oniceni, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău şi Iaşi şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Video: https://youtu.be/0Ql1BSQN__s


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.