Atenţionare de călătorie

Atenţionare de călătorie

Atenţionare de călătorie

Republica Portugheză – Risc ridicat de erupţie vulcanică/intensificare activitate seismică în Arhipelagul Azore/Insula Sao Jorge

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile portugheze au recomandat evitarea călătoriilor neesenţiale pentru Regiunea Autonomă Azore/Insula Sao Jorge, din cauza riscului ridicat de erupţie vulcanică şi a intensificării activităţii seismice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:
https://www.criticnational.ro/wp-content/uploads/2022/03/localimages/Crise_sismica_S_Jorge.png, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.