Calendar ortodox 30 martie 2022. Sfântul Ioan Scărarul

Calendar ortodox 30 martie 2022. Sfântul Ioan Scărarul

Sărbători religioase 30 martie 2022

Ortodoxe: Sfântul Ioan Scărarul

Greco-catolice: Sf. cuv. Ioan Scărarul

Romano-catolice: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Calendar ortodox 30 martie 2022. Cine a fost Sfântul Ioan Scărarul

Sfântul Ioan Scărarul a trăit între anii 578-649, potrivit crestinortodox.ro. A intrat în monahism la 16 ani. Cuviosul Macarie i-a fost povăţuitor timp de 19 ani. După moartea părintelui sau duhovnicesc, Sfântul Ioan Scărarul s-a retras într-o peșteră, unde a dus o viață aspră vreme de 40 de ani.

A fost vreme îndelungată egumen al mănăstirii din Muntele Sinai. El este autorul lucrării „Scara Paradisului”, carte care descrie viața duhovnicească sub forma unei scări cu 30 de trepte care ne duce spre Dumnezeu. De altfel, numele lui provine de la titlul acestei cărţi.

Biserica i-a închinat Sfântului Ioan Scărarul a patra duminică din Postul Sfintelor Paști.

Citeste si Cum se ţine corect Postul Paştelui. Părintele Vasile Ioana spune care sunt cele două reguli de aur de la care nu trebuie să facem rabat ca să avem un post cu folos

Calendar ortodoxe 30 martie 2022. Rugăciunea scurtă și puternică la Sfântul Ioan Scărarul, pentru a fi protejat de boli grele și necazuri

Bunătatea învăţându-te şi întru toate cumpătat fiind, îmbrăcându-te cu buna conştiinţă, precum i se cuvine unui sfânt, ai scos din vasul alegerii lucrurile tainice; şi credinţa păzind, aceeaşi cale ai săvârşit, Sfinte Ioane, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre, să ne protejeze de boli și suferințe și să țină la depărtare necazul.

Răscolirile patimilor şi întunericul necunoştinţei risipeşte-le, prin rugăciunile tale, fericite, cu darul cel luminos al nepătimirii, ca să te laud acum, după vrednicie, slujitorule al celor Dumnezeieşti.

Cunoscătorul Cel de mai înainte şi Dumnezeu, Cel Ce cu înţeleaptă purtare de grijă se îngrijeşte de toate nevoile noastre, văzând frumuseţea cugetului tău, Sfinte Ioane Scărarul, te-a învrednicit a fi împreună slujitor cu Dumneze­ieştii Apostoli.

Plin fiind, preaînţelepte şi curat îndestulat de Raza Cea Începătoare de Lumină a Strălucirii Dumnezeieşti, Celei în Trei Sori, izbăveşte, fericite, din întunericul păcatelor, pe cei ce te laudă, preacinstite slujitor al celor sfinte. Amin!

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie rugăciunea scurtă, dar foarte puternică pe care e bine să o spui la necaz: „Ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.