Când revin restricţiile în România. Avertismentul medicilor

Când revin restricţiile în România. Avertismentul medicilor

Când revin restricţiile în România. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”  anunţă că celelalte state europene au început deja să se pregătească pentru un nou val de îmbolnăviri.

Beatrice Mahler a anunțat că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat, chiar dacă în România numărul cazurilor a înregistrat o scădere.

Citeşte şi Alexandru Rafila recunoaște că relaxarea restricțiilor a fost prea bruscă. „Estimez o creștere a numărului de cazuri. Recomandarea purtării măștii de protecție rămâne valabilă”

„În ultima săptămână, lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze, dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.

Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin. Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a declarat managerul de la „Marius Nasta” la B1. 

Şi medicul Adrian Marinescu avertizează că numărul cazurilor de coronavirus va creşte şi în România, aşa cum s-a întâmplat deja în unele ţări din Europa.

„Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis, cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI, dar mai e un lucru important în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune.

Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa, dar nu au crescut numărul de spitalizări, nu sunt probleme foarte mari în terapie. Ceea ce este important este dacă varianta doi de Omicron vine cu o patologie mai mare. Ori, după părerea mea, problema este cu oamenii vulnerabili care, din păcate, fac forme severe şi critice în continuare. Eu cred că trebuie să rămânem echilibrați. La un moment dat virusul pierde din agresivitate”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Autorităţile au anunţat luni, 21 martie 2022, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.236 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5 mai puține decât în ziua anterioară. 254 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.042 cu 85 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 455 de persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 455 de pacienți internați la ATI, 400 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 215 sunt minori, 212 fiind internați în secții, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară și 3 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Citeşte şi Restricţii COVID, reintroduse în România. Discuţii la Guvern pe fondul creşterii cazurilor în Europa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.