Curăţenia de primăvară în spaţiile publice din Sibiu

Curăţenia de primăvară în spaţiile publice din Sibiu

Curăţenia de primăvară în spaţiile publice din Sibiu

Odată cu încălzirea vremii, Primăria Sibiu prin Serviciul Management Salubrizare şi Protecţia Mediului şi prin Serviciul Parcuri şi Zone Verzi, începe de luni, 21 martie, curăţenia de primăvară în spaţiile publice din oraş.

Astfel, în perioada 21 martie – 15 aprilie, pe străzile din Sibiu se vor efectua următoarele tipuri de activităţi:
– Curăţarea rigolelor pentru îndepărtarea depunerilor acumulate în sezonul rece ca urmare a acţiunilor de deszăpezire.
– Măturarea şi spălarea mecanizată a străzilor. Precizăm că în perioada rece, în contextul temperaturilor scăzute, spălarea străzilor nu s-a putut realiza din punct de vedere tehnic.
– Măturarea manuală a zonelor în care nu este posibil accesul cu utilaje (ex: parcări, alei de acces, ec.)

Acţiunile vor fi realizate prin intermediul operatorului de salubrizare care va utiliza nouă utilaje pentru măturat şi spălat şi trei echipe cu un total de 45 de lucrători pentru operaţiunile manuale. Acestea se vor realiza etapizat, pe zone, iar în ariile aglomerate, în care locurile de parcare sunt ocupate de regulă, se vor distribui fluturaşi pentru informarea cetăţenilor, iar Poliţia Locală va acorda sprijin şi va proceda la închiderea temporară a unor locuri de parcare şi chiar la mutarea maşinilor parcate. Primăria Sibiu va anunţa în timp util atât prin intermediul mass media, cât şi prin canalele proprii (sibiu.ro şi pagina de Facebook Primăria Municipiului Sibiu)parcările şi străzile care necesită închidere pentru salubrizare.

Curăţenie generală se face şi în parcuri şi zonele verzi. Echipele Serviciului public de specialitate au început deja lucrările care vor continua şi în perioada următoare:
– Arborii sunt curăţaţi de crengile uscate şi sunt toaletaţi
– Gardul viu va fi tuns şi curăţat de părţile uscate, urmând să se facă şi completări acolo unde este degradat.
– Pământul din jurul tufelor de trandafiri care a protejat tulpina inferioară a acestora în sezonul rece a fost îndepărtat. Tufele au fost toaletate, iar în jurul lor a fost aşternută scoarţă pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor
– S-a început şi completarea sensurilor giratorii cu plante, iar în vazele decorative amplasate în unele dintre zone verzi urmează să fie plantate flori.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.