Delegaţie a Congresului SUA, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Delegaţie a Congresului SUA, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Delegaţie a Congresului SUA, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 21 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu o delegaţie a Congresului SUA, condusă de Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională, din Camera Reprezentanţilor.

Discuţiile s-au axat pe analiza situaţiei regionale de securitate, precum şi pe relaţiile de cooperare politico-militară, atât din perspectiva parteneriatului strategic, cât şi în format aliat.

Totodată, oficialii români şi americani au discutat despre acţiunile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic, respectiv despre angajamentul substanţial al SUA.

„Coeziunea şi solidaritatea aliată există, o vedem aici, la Marea Neagră, în baza de la Mihail Kogălniceanu! Demonstrăm cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaţilor. Dislocarea forţelor americane ne consolidează apărarea. Trebuie să continuăm să consolidăm postura NATO, iar crearea unui grup de luptă aliat în România reprezintă un obiectiv major pentru noi”, a transmis secretarul de stat Simona Cojocaru.

Congresmanul Stephen Lynch şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România trupelor americane şi a reiterat angajamentul puternic al SUA pentru apărarea flancului estic, respectiv a României.

În contextul situaţiei actuale de securitate, şeful Statului Major al Apărării a transmis reprezentanţilor Congresului că decizia autorităţilor americane de a suplimenta forţele în Europa, în mod special pe flancul estic al Alianţei, reprezintă un mesaj puternic şi neechivoc al hotărârii pentru apărarea colectivă şi subliniază durabilitatea legăturii transatlantice dintre aliaţi.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.