Director al Corpului de control din Ministerul Sănătăţii, urmărit penal pentru fraudarea unui examen. Acuzaţiile DNA

Director al Corpului de control din Ministerul Sănătăţii, urmărit penal pentru fraudarea unui examen. Acuzaţiile DNA

Constantin Dina, Director al Corpului de control din Ministerul Sănătăţii, este vizat într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

„Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Constantin Dima, care era preşedinte al comisiei de concurs, pentru comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citeşte şi: Alertă la Marea Neagră. Mină de război folosită de armata rusă în conflictul cu Ucraina, descoperită în apropierea Portului Midia

Procurorii anticorupţie menţionează în ordonanţă că, în perioada februarie – 6 martie, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, Constantin Dina ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

„Acţionând în această manieră, Dina ar fi facilitat obţinerea de către candidatul favorizat a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă. Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie”, mai precizează procurorii anticorupţie.

Potrivit Gândul, Constantin Dina s-a retras din funcția de șef al Corpului de control din Ministerul Sănătății. Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că procurorii DNA au făcut, în 10 martie, percheziții la Ministerul Sănătății, într-un caz privind suspiciuni de nereguli în organizarea de către acesta a unui concurs pentru ocuparea unei funcții din cadrul Direcției Control și Integritate.

Mai mult, instituția a transmis oficial un punct de vedere privind un posibil conflict de interese, după ce în declarația sa de avere a apărut o sumă consistentă primită de la o firmă privată.

Citeşte şi: Traian Băsescu va fi evacuat din vila din Gogol. Are 60 de zile să părăsească locuinţa primită de la RAAPPS


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.