Elena Udrea, în faţa judecătorilor în dosarul Hidroelectrica. Fostul ministru va da explicaţii despre geanta cu 3,8 milioane de dolari. Scandal cu protestatarul Marian Ceauşescu

Elena Udrea, în faţa judecătorilor în dosarul Hidroelectrica. Fostul ministru va da explicaţii despre geanta cu 3,8 milioane de dolari. Scandal cu protestatarul Marian Ceauşescu

Elena Udrea a ajuns marţi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel București unde se judecă procesul Hidroelectrica.

În dosarul Hidroelectrica, fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea și omul de afaceri Dan Andronic sunt judecați pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor, respectiv mărturie mincinoasă, în legătură cu promisiuni făcute de fostul demnitar omului de afaceri Bogdan Buzăianu privind contracte cu compania energetică.

La CAB, Elena Udrea a fost întâmpinată de protestatarul Marian Ceaușescu. Acesta a vrut să-i înmâneze „premiul Oscar pentru cel mai borfaş politican român”.

Dosarul Hidroelectrica a fost inițial trimis în judecată în decembrie 2017 iar după doi ani în care a stat în faza camerei preliminare un magistrat al CAB a stabilit că acesta trebuie restituit pe fondul vicierii procedurii obținerii unor probe.

După restituire anchetatorii DNA au refăcut probele și au retrimis cazul în instanță în 11 februarie 2019, moment de la care speța a trecut de faza camerei preliminare după ce judecătorii au stabilit că de această dată toate probele sunt conform obținute iar rechizitoriul legal întocmit.

Citeşte şi: Elena Udrea, vizată într-un nou dosar penal deschis pentru un plic „cu secrete de stat”, găsit în curte casei sale

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Detaliu-bombă în dosarul Elenei Udrea. S-a aflat cine sunt denunţătorii în cazul genții cu aproape 4.000.000 de dolari!

Din suma promisă, fostul ministru ar fi primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.