Fundaţia Regală Margareta a României extinde proiectul Ajutor pentru Refugiaţi

Fundaţia Regală Margareta a României extinde proiectul Ajutor pentru Refugiaţi

Fundaţia Regală Margareta a României extinde proiectul Ajutor pentru Refugiaţi

22 martie 2022

* Sprijin pentru intervenţiile umanitare ale ONG-urilor care răspund nevoilor refugiaţilor

* Asistenţă imediată şi pe termen mediu pentru familiile cu copii refugiate din Ucraina

Pentru a veni în sprijinul eforturilor umanitare din ţară, Fundaţia Regală Margareta a României extinde proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI, în perioada martie – iunie 2022. O reţea de servicii sociale şi de suport, formată din companii partenere, grupuri de iniţiativă şi organizaţiile non-guvernamentale vor fi implicate pentru a oferi sprijin imediat şi pe termen mediu refugiaţilor din Ucraina. De asemenea, Fundaţia Regală Margareta a României va asigura cazare, servicii şi consiliere socială refugiaţilor sosiţi în Bucureşti, în mod prioritar pentru mame, copii şi bunici.

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI a fost lansat de Fundaţia Regală Margareta a României pe data de 2 martie 2022, atunci când familii cu copii fugeau din calea războiului spre ţara noastră. Peste 160 persoane refugiate care au ajuns în Bucureşti au primit un sprijin concret şi imediat prin intermediul Fundaţiei – cazare într-o unitate hotelieră parteneră, trei mese calde pe zi, consiliere socială, transport sau transferuri la autogară sau aeroport şi asistenţă în funcţie de nevoile specifice fiecărei familii.

O parte dintre refugiaţi au continuat drumul spre alte ţări sau au găsit soluţii pe termen lung. În prezent, 70 de persoane refugiate sunt cazate la Casa Siqua, jumătate fiind copii, şi beneficiază de sprijin practic personalizat, de activităţi educative sau recreative organizate pentru copii şi de îndrumare permanentă spre resursele ce apar zilnic pentru ei, inclusiv oportunităţi pentru online schooling, servicii medicale sau alte servicii necesare.

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI îşi extinde acum zona de sprijin şi prin granturi oferite ONG-urilor care desfăşoară intervenţii imediate la frontieră sau a celor care implementează activităţi, şi în alte zone din ţară, de susţinere a nevoilor urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina. Finanţarea este oferită în funcţie de numărul beneficiarilor, tipul de intervenţii şi perioada de implementare a sprijinului concret pentru refugiaţi. Grantul AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI acordat ONG-urilor are la bază valorile comun împărtăşite cu partenerii şi susţinătorii proiectului – solidaritate, generozitate, integritate şi puterea exemplului.

Activităţile în sprijinul familiilor cu copii refugiate în România vizează:

* Asigurarea unor servicii de bază – cazare în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiaţi/puncte de tranzit pentru persoanele care tranzitează sau se stabilesc în România; mese calde în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiaţi; transport sau transferuri în regie proprie/facilitarea prin intermediari sau transportatori; sprijin medical în regie proprie/facilitarea sprijinului medical.

* Sprijin material direct în centrele de cazare/la punctele de tranzit pentru refugiaţi – produse alimentare sau pachete cu alimente, hrană; produse de igienă personală şi sanitare igienico-sanitare; îmbrăcăminte, jucării, rechizite; echipamente necesare pentru susţinerea activităţilor din centre de cazare/puncte de tranzit.

* Consiliere şi asistenţă pentru refugiaţi – asistenţă de diverse tipuri pentru copii; consiliere juridică pentru obţinerea documentelor necesare sau ajutoarelor de stat; consiliere socială pentru integrarea persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă România; alte activităţi de sprijin, în funcţie de nevoile specifice identificate de ONG-uri.

Contribuţiile pentru proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI pot fi realizate de donatori, companii şi alţi finanţatori care vor să participe la aceste eforturi umanitare, prin:

* donaţie online pe website-ul https://www.frmr.ro/ajutor-pentru-refugiati

* sponsorizări în contul RO77 BACX 0000 0001 2931 2250

* donaţii în produse şi servicii din categoria celor enumerate

Până la această dată s-au alăturat proiectului AJUTOR PENTRU REFUGIAŢI donatori individuali şi companii precum Casa Siqua, SC Johnson Wax, Hochland România, Gino Rossi, Elefant.ro, Biocrop, Mega Image, Albalact, Negro 2000, Lăptăria cu Caimac.

De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Fundaţia Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României. Fundaţia Regală Margareta a României este astăzi o organizaţie neguvernamentală care sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.