Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, alături de alţi scriitori contemporani de excepţie, în dialog la UVT

Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, alături de alţi scriitori contemporani de excepţie, în dialog la UVT

Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, alături de alţi scriitori contemporani de excepţie, în dialog la UVT

Vineri, 1 aprilie, începând de la ora 19, unii dintre cei mai reprezentativi scriitori români contemporani vin la Universitatea de Vest din Timişoara, în cadrul unui eveniment moderat de criticul literar Mircea Mihăieş. Vor fi prezenţi în Aula Magna UVT, pentru a intra în dialog cu publicul timişorean, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie şi Vlad Zografi.

Acest dialog cu totul special, intitulat „Fiction & Company”, face parte din seria evenimentelor ce se desfăşoară sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” şi oferă oportunitatea celor prezenţi ca, după o lungă perioadă, să fie faţă în faţă cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română, să adreseze întrebări şi să se conecteze într-o manieră aparte cu literatura.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a declarat: Deşi trăim într-o vreme în care reţelele sociale ne acaparează tot mai mult din timpul liber, mai cu seamă acum, când trecem printr-o perioadă atât de tulbure, şi simţim nevoia să rămânem conectaţi la ce se întâmplă, literatura rămâne nu doar un loc de refugiu, dar şi un univers care ne inspiră. La Universitatea de Vest din Timişoara, literatura, precum şi cei mai inspiraţi scriitori, îşi găsesc mereu un loc de cinste. Ne bucurăm să îi avem alături de noi pe Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie şi Vlad Zografi şi suntem convinşi că vom asista la un dialog memorabil. „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar intelectualii consideraţi repere ale culturii române contemporane, şi nu numai, sunt o prezenţă constantă la UVT, pentru că avem convingerea că societatea în care trăim, trecută prin încercări atât de serioase în prezent, are nevoie de modele autentice pentru a deveni mai bună.

Acest eveniment este organizat cu prezenţă fizică, în Aula Magna UVT, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, iar pentru participare este necesară rezervarea prealabilă, cu ajutorul acestui link: https://forms.gle/R2TfDmVS4EMJY7i57.

De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.