Proiectil perforant găsit într-o livadă

Proiectil perforant găsit într-o livadă

Proiectil perforant găsit într-o livadă

În timp ce lucra într-o livadă, un cetăţean din localitatea Frasinu a găsit un obiect ce părea a fi element de muniţie. Acesta era partial îngropat în pământ. Bărbatul şi-a dat seama că poate fi un obiect periculos şi a cerut sprijinul autorităţilor.

La faţa locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil perforant de calibrul 100 mm. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

Informare preventivă:

De la începutul anului, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat: două proiectile explozive de calibrul 76 mm, un cartuş de infanterie de calibrul 7,62 mm, un focos fuzant de proiectil şi un proiectil perforant de calibrul 100 mm din localităţile Mihai Bravu, Băneasa, Comana şi Frasinu.

Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.