PUSL caută soluţii pentru rezolvarea problemei migraţiei interne a forţei de muncă non-UE

PUSL caută soluţii pentru rezolvarea problemei migraţiei interne a forţei de muncă non-UE

PUSL caută soluţii pentru rezolvarea problemei migraţiei interne a forţei de muncă non-UE

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Braşov a organizat în acest weekend, la Poiana Braşov, dezbatarea „Cum oprim migraţia forţei de muncă non-UE, de la un angajator la altul?”.

Principala problemă constă în nerespectarea contractului de muncă de către lucrătorii străini din Asia care părăsesc locul de muncă pentru a merge la un alt angajator sau către alte ţări din Uniunea Europeană.

Birocraţia excesivă este o altă problemă care generează întârzieri şi costuri suplimentare pentru angajatori.

„Avem o legislaţie extrem de complexă în privinţa aducerii acestor muncitori din spaţiul non-UE, intră în atribuţiile a trei ministere şi există extrem de multă birocraţie şi termene imposibil de respectat în acest moment. Doar lucrând împreună putem să tranşăm aceste probleme existente, deoarece s-a văzut că există o nevoie mare de forţă de muncă în România”.

Printre soluţiile identificate, se numără şi creşterea taxei pentru emiterea celui de-al doilea permis de muncă şi posibilitatea retragerii permisului de şedere, astfel încât noul angajator să reia formalităţile cu eforturi proprii.

La dezbatere au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice locale direct implicate în procesul privind angajarea persoanelor străine, reprezentanţi ai mediului asociativ şi reprezentanţi ai industriei hoteliere.

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Braşov


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.