Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele două zile, au fost aplicate 460 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 115.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condiţiile meteo şi cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

– Conducea cu viteză excesivă
În ziua de sâmbătă, 26 martie a.c., poliţiştii Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 22 de ani, din Răteşti, care conducea un autoturism pe DJ 702 Topoloveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, totodată fiind aplicată măsura complementară de reţinere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

– Conducea fără drept un moped neînmatriculat
În ziua de 25 martie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au depistat un tânăr de 22 de ani, din Câmpulung, care conducea un moped pe str. Gen. C. Simonescu de pe raza localităţii de domiciliu, fără a deţine permis de conducere.

Totodată, din verificări s-a stabilit că mopedul în cauză nu era înmatriculat sau înregistrat.

Ulterior, în jurul orei 17:00, tânărul a fost depistat din nou, conducând fără drept acelaşi moped, pe str. Istrate Rizeanu din acelaşi municipiu.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 335 din Codul Penal (constând în câte două acte materiale), iar mopedul a fost indisponibilizat pentru cercetări.

– Conducea fără drept
În ziua de 25 martie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat un bărbat de 34 de ani, din Berevoeşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii Valea Mare Pravăţ, având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, în autoturism se afla şi o femeie de 37 de ani, proprietară a autoturismului condus de bărbat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal (atât sub aspectul conducerii fără drept, cât şi al încredinţării unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană care nu are dreptul de a conduce), iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite.

– Conduceau sub influenţa alcoolului
În ziua de 26 martie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 63 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism pe str. George Topârceanu din Câmpulung, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Valoarea alcoolemiei în aerul expirat a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

– În ziua de 26 martie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 52 de ani, din acelaşi municipiu, care conducea un autotutrism pe str. George Topârceanu de pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.