Tudor Ciuhodaru atrage atenția. Cât de nocivă poate fi iodura de potasiu dacă nu e administrată cum trebuie: Poate provoca rău!

Tudor Ciuhodaru atrage atenția. Cât de nocivă poate fi iodura de potasiu dacă nu e administrată cum trebuie: Poate provoca rău!

Tudor Ciuhodaru atrage atenția. Medicul spune că pastilele cu iodură de potasiu nu sunt atât de eficiente în cazul unui atac nuclear, pentru că ele ”nu protejează față de alte substanțe radioactive”.

Tudor Ciuhodaru atrage atenția. Cât de nocivă poate fi iodura de potasiu dacă nu e administrată cum trebuie: Poate provoca rău!

”Poate fi un gest de precauție, dar reamintesc și v-am mai zis-o, că aceste tablete cu iodură nu sunt eficiente decât când vorbim despre iodul radioactiv. Dacă vorbim despre eliminarea de substanțe de tip radioactiv, se administrează iod pentru că tiroida este cea mai sensibilă într-o astfel de situație, iar iodul stabil previne absorbția iodului la nivel tiroidian, fie că vorbim despre cel inhalat sau ingerat, deci contaminări radioactive. Mărește eliminarea și astfel scande riscul de cancer tiroidian.

Nu este nici măcar indicat pentru toate grupele de vârstă. În general, vorbim despre cei sub 40 de ani, de copii, de femei care alăptează. Ideal este ca în astfel de situații să fie administrat cât mai repede, maxim în primele 6 ore de la emisia radioactivă.

Să spunem lucrurilor pe nume: sunt peste 300 de substanțe radioactive care se elimină în cazul unui atac nuclear, așa că iodura nu protejează decât împotriva acestui tip de substanță, nu împiedică intrarea în organism sau efectele radiațiilor legate de alte substanțe radioactive, nu protejează față de alte substanțe radioactive.

Citește și: Tudor Ciuhodaru o face praf pe Ioana Mihăilă. „Este dovedit că vaccinații se pot infecta și pot transmite boala, poate aude și doamna de la Ministerul Sănătății!”
Mai există și ideea aceea în care zicem ”hai să luăm preventiv, să vedem ce se întâmplă”. Administrarea chiar poate provoca rău dacă nu este făcută cu discernământ și în cunoștință de cauză.

Nu intră în categoria de automedicație și știți că a fost o adevărată furie, s-a cumpărat tot ce mai exista prin farmacii, până și suplimentele acelea alimentare care conțineau iod”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Citește și: EXCLUSIV | Medicul Tudor Ciuhodaru dă de pământ cu guvernanţii după recordul de decese COVID. „Ne-au transformat în cimitirul Europei, s-au uitat patru luni la TV şi n-au construit o unitate ATI”
 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.