Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova. Pilotul a decedat

Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova. Pilotul a decedat

Update

. Pilotul avea 55 ani. Aeronava prabuşită este un Suhoi-31, de producţie rusească, avion de acrobaţie cu un singur motor care este foarte popular la spectacolele aeriene. Aparatul era singurul inmatriculat în România.

Pilotul avionului de acrobaţie care s-a prăbuşit sâmbătă în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, a decedat, a confirmat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Avionul prăbuşit este unul privat, de acrobaţie. La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă, potrivit prahovaeconimica.

În urmă cu puțin timp a aterizat și elicopterul SMURD, dar echipajul nu a avut pe cine prelua pentru că  pilotul a decedat între timp. Avea 55 de ani.

Cine este pilotul decedat în urma incidentului aviatic din Prahova

Pilotul care a decedat, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu, în județul Prahova, este foate cunoscut în domeniul aviației de acrobație din România.

Este vorba despre Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi.

Bărbatul de 55 de ani pilota un avion privat de acrobaţie care s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea aerodromului.

Pilotul făcea acrobații, era un zbor de antrenament și din primele informații motorul a cedat. În avionul prăbușit se afla doar pilotul, potrivit ISU Prahova.

Era component al Lotului Național de Acrobație, Campion Național Acrobație și Aterizare la Punct fix, Maestru al Sportului la zbor cu Motor. A pilotat peste 20 tipuri de avioane.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.