UVT se regăseşte în topul global al primelor o mie de universităţi ale lumii

UVT se regăseşte în topul global al primelor o mie de universităţi ale lumii

UVT se regăseşte în topul global al primelor o mie de universităţi ale lumii

Rezultate Worldwide Professional University Rankings (RankPro) 2021-2022

Conform noilor date de clasificare generală Top World Leading Universities (RankPro) 2021-2022, Universitatea de Vest din Timişoara a fost inclusă în topul primelor 1000 de universităţi din lume.

Astfel, UVT ocupă poziţia 977 din primele 1000 universităţi ale lumii, iar la nivelul celor 424 de universităţi din Europa, selectate în acest clasament global, UVT se clasează pe poziţia 419.

Pe baza metodologiei RankPro, universităţile sunt ierarhizate pe baza dinamicii indicatorilor de calitate a programelor de studii oferite de universităţi, dar şi prin interpretarea disponibilităţii şi caracterului complet al informaţiilor online privind activităţile universitare, privind capacitatea şi reputaţia universităţilor la nivel naţional şi internaţional.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „UVT se află în prima ligă a universităţilor lumii, în ierarhia primelor o mie de universităţi de pe glob. Mai avem foarte multe trepte de calitate de parcurs, pentru ca să ajungem la nivel celor mai strălucite universităţi ale acestui top, însă acum, odată intraţi în ierarhia academică a lumii dezvoltate, prin indicatori de vizibilitate şi prezenţă internaţională, avem obiective şi mai înalte, care ne obligă. UVT, ca universitate europeană membră a reţelei europene UNITA, îşi vede confirmată recunoaşterea internaţională prin prezenţa în cele mai importante ranking-uri globale, care se constituie în garanţii valorice oferite studenţilor UVT, viitori profesionişti europeni.”

Pe lângă clasificarea generală Top World Leading Universities, RankPro generează 3 ranking-uri:

Academic Ranking (50%) – care măsoară performanţa academică a unei universităţi (iar dintre indicatorii de performanţă selectaţi menţionăm: diversitatea programelor de studii; raportul dintre numărul de masteranzi şi doctoranzi şi numărul total de studenţi; raportul dintre numărul de studenţi străini şi numărul total de studenţi; raportul dintre numărul de profesori şi numărul total al personalului academic; raportul dintre numărul de profesori şi numărul total de studenţi);

Ranking by BC-Index (25%) – care măsoară disponibilitatea informaţiilor unei universităţi pe pagina web – versiunea în limba engleză (evaluarea se realizează prin intermediul a 50 de indicatori de performanţă, dintre care menţionăm: informaţii generale despre universităţi; facilităţi şi capacităţi ale campusurilor; informaţii despre activitatea academică şi de cercetare);

Public ranking (25%) măsoară reputaţia universităţii la nivel naţional şi internaţional şi este generat pe baza rezultatelor obţinute de universităţi în ranking-urile naţionale şi internaţionale (se realizează un studiu de către membrii Consiliului Internaţional al Oamenilor de Ştiinţă). Instituţiile de învăţământ superior sunt clasificate în două grupe: „a” şi „b” cu subclasele „+” şi „-„.

RankPro, publicat din anul 2014, este dezvoltat de Consiliul Internaţional al Oamenilor de Ştiinţă (organizaţia mondială a personalităţilor cu cea mai înaltă calificare în domeniul educaţiei şi ştiinţei) prin programul Global World Communicator – Education and Science.

Prezenta ierarhizare include 4 dintre cele mai prestigioase universităţi din România: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.

INFO: https://www.cicerobook.com/en/rankpro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.