Vouchere sociale 2022. Vești excelente pentru această categorie de români. PNL vrea să dea tichete de 100 de euro!

Vouchere sociale 2022. Vești excelente pentru această categorie de români. PNL vrea să dea tichete de 100 de euro!

Vouchere sociale 2022. Mai mult decât atât, acestea ar putea fi acordate cel puţin un an de zile, pentru ca următoarea iarnă să fie trecută mai ușor de cei care au dificultăți financiare, spun surse din partid.

Vouchere sociale 2022. Vești excelente pentru această categorie de români. PNL vrea să dea tichete de 100 de euro!

Poziția PNL vine în contextul în care social-democrații susțin acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni pentru familiile cu venituri reduse, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni. Ambele propuneri vor fi discutate în coaliția de guvernare.

Un set de măsuri sunt pregătite și vin în sprijinul marilor consumatori de energie, cei care nu erau vizați până acum de ordonanța de urgență care plafona prețul la gaze și energie electrică.

PSD propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine, au precizat surse din PSD.

Citește și: Vouchere de 100 de lei pentru românii vaccinați împotriva COVID. Toți românii trebuie să știe acest detaliu. Ce se întâmplă cu tichetele sociale începând din 2022
Aceste vouchere ar urma să fie alocate pentru gospodăriile cu ambii părinţi şi cel puţin 2 copii dependenţi şi gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei ( în jur de 151.000 gospodarii), precum şi persoanele care primesc Venit Minim Garantat – 168.000 persoane, persoane cu dizabilitati – 800.000 persoane şi pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei, aici încadrându-se 2.349.517 pensionari. Pentru această măsură, totalul beneficiarilor ar fi de 3.468.517 persoane, dar impactul bugetar de  693.734.000 milioane euro până la sfârsitul anului, adica 0,27% din PIB estimat de Comisia Naţională de Prognoză pentru anul 2022.

O altă măsură propusă de PSD se referă la susţinerea elevilor care provin din familii cu venituri mici, prin acordarea de vouchere de 30 euro lunar pentru 7 luni (aprilie –iunie si septembrie – decembrie 2022).

Citește și: Ioana Mihăilă anunţă când va începe distribuirea tichetelor de masă pentru stimularea vaccinării: „Măsura va fi limitată în timp. Nu se vor da bonuri şi în 2022”
 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.