ZIUA MONDIALĂ A SINDROMULUI DOWN SĂRBĂTORITĂ ÎN ORADEA

ZIUA MONDIALĂ A SINDROMULUI DOWN SĂRBĂTORITĂ ÎN ORADEA

ZIUA MONDIALĂ A SINDROMULUI DOWN SĂRBĂTORITĂ ÎN ORADEA

După mai bine de doi ani de restricţii, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a marcat alături de Asociaţia Down Oradea, Ziua Mondială a Sindromului Down. Anual, la 21 martie, este marcată această zi, cu scopul conştientizării problemelor cu care se confruntă persoanele cu această dizabilitate.

Cea de a XVII-a ediţie, desfăşurată în cadrul proiectului „Comunitatea şi noi”, a fost marcată de un marş de sensibilizare a comunităţii locale. Astfel participanţii, în număr mare, persoane cu diferite dizabilităţi şi membrii ai comunităţii locale, s-au reunit pe platoul din Piaţa Unirii, unde s-a desfăşurat un „flashmob”, unde tinerii cu sindrom Down, şi nu numai, şi-au dovedit abilităţile artistice şi sportive.

A urmat premierea colaboratorilor care au susţinut de-a lungul anilor cu multă generozitate şi dăruire asociaţia şi la finalul zilei tinerii şi copiii din cadrul asociaţiei au petrecut timp bun socializând împreună cu prietenii şi colegii lor la o terasă.

La propunerea European Down Sindrome Association (EDSA) acţiunea de azi s-a desfăşurat, simultan, în mai multe oraşe din România, precum şi în mai multe ţări din Europa.

Obiectivul urmărit de participanţi a fost cunoaşterea oportunităţilor prin care persoanele cu sindromul Down pot trăi o viaţă normală, alături de semenii comunităţii lor, sub toate aspectele vieţii sociale.

Directorul executiv adjunct al DASO, d-na Adina Ciucioiu a precizat: „Suntem alături de persoanele cu sindrom Down, sprijinindu-i de fiecare dată în organizarea manifestărilor organizate de către ei, dorindu-ne acceptarea lor în comunitate şi facilitarea incluziunii sociale a acestora. Venim în sprijinul lor, pentru a sensibiliza membrii comunităţii asupra faptului că persoanele cu dizabilităţi sunt speciale, unice şi valoroase.”

Asociaţia Down Oradea îşi desfăşoară activitatea de mai bine de 30 de ani, sprijinind copiii şi tinerii cu sindrom Down în Centrul de Zi Iedera, situat pe strada Louis Pasteur nr. 42, zilnic între orele 08.00 şi 16.00.

„Comunitatea suntem şi noi!”


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.