BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 5 aprilie 2022

BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 5 aprilie 2022

BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 5 aprilie 2022

Accident de circulaţie

În data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 09.20, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de producerea unui accident de circulaţie pe DN10, între Cândeşti şi Verneşti.

Din primele cercetări a reieşit că este vorba de o coliziune între trei autoturisme, două conduse pe direcţia Buzău către Braşov de către doi şoferi, în vârstă de 30 de ani, din Buzău şi 59 de ani, din Verneţi şi maşina care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto de 45 de ani, din Buzău.

Accidentul s-a soldat cu rănirea şoferilor de 30 şi 45 de ani, respectiv a doua pasagere din maşina şoferului de 59 de ani (ambele din Verneşti, în vârsta de 49 şi 51 de ani). Persoanele rănite au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

* * *
Poliţiştii au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 53.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat ieri acţiuni pentru reducerea consecinţelor evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul utilizării telefonului la volan, dar şi pentru conştientizarea necesităţii portului centurii de siguranţă.

În urma activităţilor desfăşurate pe parcursul întregii zile, poliţiştii au identificat 73 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.

De asemenea, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 45 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Poliţiştii au reţinut alte 4 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal ce a vizat conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi pentru încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de o persoană ce nu posedă permis de conducere.

* * *
NUMAI RESPECTAND REGULILE DE CIRCULAŢIE, PUTEM AVEA UN TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANŢĂ:

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri!
– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
– Pe timp de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

VIAŢA ESTE NEPREŢUITĂ, ACORDAŢI-I PRIORITATE

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.