Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Sfântul Eutihie, făcător de minuni

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Sfântul Eutihie, făcător de minuni

Sărbători religioase 6 aprilie 2022

Ortodoxe: Sfântul Eutihie

Greco-catolice: Sf. aep. Eutichie; Sf. ep. m. Irineu de Sirmium

Romano-catolice: Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Cine a fost Sfântul Eutihie

Sfântul Eutihie s-a născut în Frigia într-o familie de creștini, potrivit crestinortodox.ro. Pe când era copil, joaca lui era să scrie pe un zid numele lui şi al prietenilor lui de joacă, iar alături de numele lor ceea ce vor fi ei în viață. Când a venit rândul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”!

La 30 de ani, Eutihie a fost ales stareț al unei mănăstiri din Amasia, iar zece ani mai târziu a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al său la al V-lea sinod ecumenic. Când s-a adus în dezbaterea Sinodului dacă ereticii puteau fi dați anatemei după moartea lor, Eutihie a arătat că acest lucru se poate, în baza cuvintelor dumnezeiești.

Împăratul Iustinian și Patriarhul Mina l-au îndrăgit mult pe Eutihie. Patriarhul l-a rugat pe împărat că Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după moartea sa. Astfel, Eutihie a ocupat scaunul patriarhal vreme de doisprezece ani. După acești ani, împăratul Iustinian a căzut în erezia monofizită. Pentru că s-a împotrivit ereziei, Patriarhul Eutihie a fost exilat.

Eutihie s-a dovedit a fi făcător de minuni, căci îi vindeca pe oameni de felurite boli doar cu rugăciunea și prin ungerea cu untdelemn sfințit. După moartea împăratului Iustinian, a fost împărat Iustin. Acesta l-a rechemat pe Eutihie în scaunul patriarhal de la Constantinopol, în care Sfântul a rămas până la moartea lui, în anul 582.

Citeste si Părintele Arsenie Boca, despre cele trei cauze nebănuite care ne îmbolnăvesc trupul. „Boala apare întâi în psihic”

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Rugăciunea care te fereşte de necazuri şi boală

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate;

Părinte Ierarhe Eutihie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne apere de boli și să ne ferească de necazuri.

Îmbogăţindu-te cu virtuţi şi luminându-te cu Luminile cele Strălucitoare ale darurilor lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de rele prin rugăciunile tale, ca să te laud, Preaînţelepte Ierarhe Eutihie.

Viţă sădită din cer în curţile lui Dumnezeu ai odrăslit, adevărat îndestulată cu roadele faptelor celor bune, împreună şi cu ale minunilor, Sfinte Părinte Eutihie.

Fiind îmbrăcat cu Putere Dumne­zeiască, ai dezgolit puterea înşelătorului, făcând minuni alese, purtătorule de Dumnezeu şi fiind izgonit fără dreptate de la turma ta, iarăşi te-ai întors la dânsa mărit; părinte cuvioase, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie scopul ascuns al războiului: „Orgolii ale marilor puteri care călăresc ţări mici şi necăjite. Creştinul varsă sânge de creştin. Satana râde acum”


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.