Comunicat de presă – Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu s-au impus în Rally of Nations Guanajuato

Comunicat de presă – Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu s-au impus în Rally of Nations Guanajuato

Comunicat de presă – Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu s-au impus în Rally of Nations Guanajuato

Sezonul 2022 a început perfect pentru Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu. Echipajul sibian a reprezentat România în Rally of Nations Guanajuato din Mexic şi împreună cu echipajul german Niki Schelle şi Lina Meter au adus victoria pentru Team Europe.

Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu, copilotul său, au început sezonul 2022 cu participarea în Rally of Nations Guanajuato desfăşurat în Mexic, pe probele speciale folosite şi în etapa care a făcut parte în trecut din Campionatul Mondial de Raliuri.

Competiţia a fost una pe naţiuni, cu un sistem de punctaj complet diferit faţă de un raliu normal, iar Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu au făcut echipă cu Niki Schelle şi Lina Meter şi împreună au reprezentat Team Europe. La start au fost în total 16 echipaje care au reprezentat 13 naţiuni: Austria, Ecuador, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Italia, Mexic, Peru, Suedia, Spania, Uruguay şi Statele Unite.

Echipajul sibian, a lua startul cu un Renault Clio Rally5 pus la dispoziţie de organizatorul acestui raliu. Desfăşurarea competiţiei este similară cu cea a oricărui raliu, doar sistemul de stabilire al clasamentului a fost diferit. Astfel fiecare echipaj dintr-o echipă primea puncte în funcţie de poziţia obţinută pe fiecare proba specială, cu un anumit coeficient, iar la final în urma punctelor adunate s-a stabilit ordinea în clasamentul pe naţiuni.

Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu au avut o evoluţie foarte bună şi au reuşit să menţină Team Europe, împreună cu echipajul german Niki Schelle şi Lina Meter, în lupta pentru victorie până la final. Şi asta chiar dacă în ziua a doua a raliului echipajul sibian a fost nevoit să se oprească după ce au rămas fără benzină. Cei doi au revenit în ultima zi a raliului, conform regulamentului Rally 2, şi lupta pentru victorie, cu echipa Norvegiei, s-a tranşat pe ultimele două speciale.

După 3 zile intense şi 16 probe speciale pe macadam, Sebastian Barbu, Bogdan Iancu, Niki Schelle şi Lina Meter au adus victoria pentru Team Europe cu un total de 735 de puncte. Podiumul în această competiţie a fost completat de echipele Norvegiei şi Franţei cu 629, respectiv 504 puncte.

‘Când am acceptat această provocare nu ştiam la ce să mă aştept. A fost cea mai intensă şi specială experienţă de când particip la raliuri. Altitudinea, temperatura de afară şi atmosfera evenimentului îţi dau o senzaţie greu de exprimat. Rally of Nations Guanajuato este o cursă pe care cu siguranţă nu o voi uita niciodată. Nu se poate descrie în cuvinte atmosfera de pe superspeciala din Guanajuato, iar fanii nu lipsesc de pe niciun viraj pe tot parcursul probelor din jurul oraşului Leon. întregul eveniment este o sărbătoare adusă lumii curselor. A fost o experienţă unică şi mi-ar plăcea să revin oricând aici. Sunt bucuros că am putut să le ofer partenerilor noştri, Gorgandin, Yiippi, Eglo Romania, Foerch, Geometrica Arhitects şi Mindsoft această victorie’, a spus Sebastian Barbu.

Berti Panaiot
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.