Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până pe 14 aprilie. Ea ceruse azil politic în Grecia, dar judecătorii i-au respins cererea de eliberare

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până pe 14 aprilie. Ea ceruse azil politic în Grecia, dar judecătorii i-au respins cererea de eliberare

Elena Udrea, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a ajuns, sâmbătă, în faţa instanţei din Bulgaria care a decis menţinerea sa în arest. Ea şi-ar fi dorit să fie eliberată din arest în baza unui mandat european sub control judiciar, dar judecătorii nu au ţinut seama de motivele invocate de fostul politician, unele dintre ele de ordin medical. Mai mult, România TV transmite că Elena Udrea i-ar fi spus judecătorului că a cerut azil politic în Grecia.

Procedura de extrădare a Elenei Udrea către România va fi judecată după data de 14 aprilie.

Judecătorii din Blagoevgrad amânaseră de vineri discutarea cazului fostului ministru al Turismului, pentru că nu au avut în sală un translator autorizat.

Elena Udrea a reuşit să iasă din ţară pe la vama Giurgiu, joi, înainte de emiterea mandatului. A fost, însă, prinsă în aceeaşi zi de autorităţile bulgare la vama Kulata, pe unde încerca să ajungă în Grecia.

Citeşte şi Fost apropiat al Elenei Udrea spune că aceasta a fost trădată de cei care „se gudurau pe lângă ea pentru funcţii”: „Acum sunt moraliştii care salută decizia justiţiei”

În curstul zilei de sâmbătă, şi iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a ajuns în Bulgaria. Acesta a declarat că Udrea ar fi suferit o cădere nervoasă după ce a fost reținută, dar că acum se simte ceva mai bine. Surse apropiate au declarat pentru România TV că Elena Udrea este foarte îngrijorată şi speriată. A rămas fără haine, însă rămâne de văzut dacă autorităţile bulgare vor permite ca Elenei Udrea să-i fie duse haine. De exemplu, legislaţia din România prevede că persoanele reţinute sau alte în arest preventiv nu pot primi vizite.

Ştire în curs de actualizare.

Citeşte şi Exclusiv. Traian Băsescu, prima reacţie după arestarea Elenei Udrea: „Sunt îngrozit, mă aştept la orice în ceea ce priveşte sentinţa fiicei mele”


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.