Evoluţia pandemiei în România. Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră

Evoluţia pandemiei în România. Alexandru Rafila, anunţ de ultimă oră

Evoluţia pandemiei în România. Alexandru Rafila anunţă un trend descrescător atât în secţiile care internează pacienţi COVID, cât şi în secţiile ATI.

Ministrul Sănătăţii a făcut noi precizări privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi, 27 de decese, fără decese anterioare. Un trend descrescător în secţiile care internează pacienţi COVID – 2.377 la nivel naţional şi, de asemenea, un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. Rata de pozivitate, în jur de 9%, 33.000 de teste realizate pentru cele trei mii de cazuri diagnosticate”, a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi OMS trage semnalul de alarmă cu privire la apariția tulpinei ”XE”. Noua variantă Omicron ar putea fi cea mai contagioasă din istorie!

Alexandru Rafila a mai explicat că rata bazală de reproducere este una subunitară şi că această situaţie se înregistrează în cele mai multe ţări europene.

“De asemenea, rata bazală de reproducere 0,92. Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1 ceea ce se corelează cu o dinamică descendentă a pandemiei în regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Conform datelor transmise marţi, 5 aprilie, de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.715 mai multe față de ziua anterioară. 376 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 265 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.377 cu 188 mai puțin față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 360 persoane, cu 21 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 360 pacienți internați la ATI, 308 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 133 sunt minori, 132 fiind internați în secții, cu 27 mai puțin decât în ziua anterioară și 1 în ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până la această dată, 65.129 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 04.04.2022 (10:00) – 05.04.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 27 decese (14 bărbați și 13 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Citeşte şi Distribuirea pastilelor cu iod se amână. Rafila: Nu o să facem până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.