Guvernul, iar detaşat de realitate!

Guvernul, iar detaşat de realitate!

Guvernul, iar detaşat de realitate!

Marcel Ciolacu anunţă detalii despre pachetul de vouchere pe care Titu Maiorescu l-ar fi numit o formă fără fond.

Pe data de 30 martie 2022, Marcel Ciolacu a anunţat că sprijinul pentru elevi ar consta în acordarea lunară a unui voucher în valoare de 30 de euro (circa 150 de lei), timp de 7 luni, adică până la finalul acestui an calendaristic, făcând excepţie lunile iulie şi august.

Elevii ce ar primi sprijinul material ar trebui sa facă parte fie din familii ce nu îndeplinesc un prag de venit nedivulgat încă, fie din familii monoparentale.
Nu putem înţelege sensul acestei iniţiative şi interesul subit acordat elevilor din familii nevoiaşe, ţinând cont că legislaţia cu privire la reglementarea transportul judeţean este încă neclară, iar elevii din aceste aceste medi, care sunt expuşi la riscul de abandon şcolar, nu beneficiază de acesta.

Mai mult, o metodă mai simplă de a ajuta aceşti elevi ar fi mărirea cuantumului bursei sociale, nu introducerea altui mod de a ajunge la aceeaşi finalitate. Această iniţiativă nu este altceva decât o formă fără fond, voucherele neavând o bază sau un scop precis care să impună diferenţierea acestei sume în vouchere, nu în cuantumul bursei.

Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă această decizie lipsită de logică şi solicită luarea unor măsuri reale, cum ar fi creşterea bursei sociale şi oferirea transportului judeţean gratuit.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAŢIEI ELEVILOR DIN CONSTANŢA

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016). Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.

Pentru mai multe detalii:
Rădulescu Mihaela,
Vicepreşedinte AEC


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.