În perioada 08 – 10 aprilie a.c., poliţiştii sibieni au constatat 14 infracţiuni la regimul rutier, au reţinut 35 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.000 de lei.

În perioada 08 – 10 aprilie a.c., poliţiştii sibieni au constatat 14 infracţiuni la regimul rutier, au reţinut 35 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.000 de lei.

Exemple semnificative:

* La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 18,00, în oraşul Cisnădie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târgului.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 30 de ani, despre care poliţiştii au constatat că nu deţine dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Bărbatul era însoţit de către proprietara autoturismului, o localnică în vârstă de 24 de ani, aceasta cunoscând faptul că cel aflat la volan nu deţine permis de conducere.

Având în vedere constatările efectuate, pe numele şoferului poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, iar pe numele tinerei s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de încredinţare.

* La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 19,00, în municipiul Mediaş, poliţiştii Biroului Rutier Mediaş au oprit pentru control un autoturism condus pe Şoseaua Sibiului de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

Întrucât testarea conducătorului auto cu aparatul Drugtest a indicat valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, medieşeanul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice, iar poliţiştii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

* La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, pe strada Dealului, poliţiştii sibieni au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 51 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

Rezultatul afişat de aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 337 din Codul Penal.

* La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 14,30, pe strada 1 Decembrie din oraşul Agnita, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 48 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul este neînmatriculat, pe numele şoferului fiind deschisă o anchetă penală care vizează săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

* La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 17,00, pe DN 14, în timp ce conducea un autoturism dinspre Şura Mare spre municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 59 de ani, cetăţean străin, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în şanţ.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a şoferului a rezultat într-o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, au fost întocmite actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.