În premieră în România, CASA DE LA ŢARĂ de Donald Margulies

În premieră în România, CASA DE LA ŢARĂ de Donald Margulies

În premieră în România, CASA DE LA ŢARĂ de Donald Margulies

O poveste de familie despre succes şi ratare

Din 9 aprilie, pe scena Sălii Studio, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă un nou spectacol – „Casa de la ţară” de Donald Margulies, „una dintre cele mai structurate şi mai reuşite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu” (TheaterMania). Regia, traducerea şi ilustraţia muzicală sunt semnate de un nume de rezonanţă al teatrului românesc contemporan, Claudiu Goga.

Deţinător al unui Premiu Pulitzer pentru piesa „Cină cu prieteni”, Donald Margulies, născut în 1954, la New York, este dramaturg, scenarist, profesor de engleză şi scriere dramatică la Universitatea Yale. Piesele sale au fost montate în teatre importante din America, dar şi în oraşe ca Londra, Beirut, Tel Aviv, Stockholm, Tokio, Mumbai, Berlin, Viena, Sydney, Copenhaga, Paris şi Bucureşti. Casa de la ţară a avut premiera în 2014, la Los Angeles.

Cu o distribuţie alcătuită din Maia Morgenstern, Marius Manole, Gavril Pătru, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Maruca Băiaşu, Cătălina Mihai, „Casa de la ţară” propune, cu umor, ironie şi luciditate, o complicată poveste despre o familie de artişti. „O poveste despre ce trăim atunci când trăim. Ne trăim viaţa? Ne trăim cariera? Ne trăim visele? Ne trăim eşecurile? O piesă despre mai multe feluri de a iubi şi despre mai multe feluri de a urî, despre forţa de distrugere a unui sărut şi despre forţa de distrugere a lipsei unui sărut. O poveste despre greutatea cuvintelor spuse şi despre durerea cuvintelor nespuse, despre preţul succesului şi preţul ratării, despre arta pură şi arta comercială, despre demonii orgoliului şi demonii pasiunii, despre părinţi şi copii, o poveste despre oameni”.

„Casa de la ţară” (un titlu voit cehovian, după cum declară autorul), este o piesă care, „printre alte lucruri ca timpul, frumuseţea, vârsta şi amintirile, explorează şi ideea universală a întoarcerii acasă” – Donald Margulies.

Multipremiatul regizor Claudiu Goga, cu două realizări notabile şi pe scenele TNB, „Jocul ielelor”, în 2007 şi „Nebun din dragoste”, în 2013, revine, de această dată, cu „Casa de la ţară” – o piesă despre viaţa din spatele scenei, dar adevăratul său subiect este felul în care membrii unei familii se pot răni unul pe celălalt fără intenţia de o face.

Biletele au fost puse în vânzare pentru primele reprezentaţii (9, 10, 16, 17 aprilie şi 1 mai 2022. Vă invităm la Casa de bilete a teatrului sau online pe www.mystage.ro.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.