Întrevederea ministrului apărării naţionale cu o delegaţie ambasadorială

Întrevederea ministrului apărării naţionale cu o delegaţie ambasadorială

Întrevederea ministrului apărării naţionale cu o delegaţie ambasadorială

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a primit marţi, 5 aprilie, la sediul MApN, vizita unei delegaţii ambasadoriale, formată din ambasadori ai Suediei, Danemarcei, Estoniei, Lituaniei şi adjuncţii ambasadelor Finlandei şi Norvegiei.

Agenda reuniunii a cuprins o discuţie amplă cu privire la provocările securitate cu care se confruntă statele europene şi impactul agresiunii Rusiei asupra arhitecturii de securitate europeană. Ministrul Dîncu a apreciat faptul că invazia Rusiei în Ucraina va avea un impact semnificativ asupra securităţii întregii Europe, pe termen mediu şi lung. Totodată, a subliniat necesitatea continuării consolidării posturii aliate, de la Marea Baltică la Marea Neagră, într-o manieră coerentă care să vizeze toate domeniile operaţionale, concomitent cu aprofundarea cooperării şi coordonării cu partenerii care împărtăşesc valori comune.

Oficialul român a reiterat solidaritatea pentru Ucraina şi susţinerea necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în graniţele recunoscute la nivel internaţional. În acest context, ministrul apărării naţionale a condamnat atrocităţile comise la Bucea şi în alte oraşe ucrainene, România sprijinind investigarea, de către Curtea Penală Internaţională, a tuturor crimelor comise în cadrul războiului brutal şi absurd declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

În cadrul discuţiilor, ministrul apărării naţionale a subliniat faptul că România menţine un dialog constant la diferite niveluri cu partenerul ucrainean, preşedintele Zelensky adresându-se Parlamentului României chiar la începutul acestei săptămâni.

În finalul discuţiilor, oficialii au subliniat importanţa menţinerii eforturilor naţionale în vederea acordării sprijinului pentru Ucraina, atât prin gestionarea fluxului de refugiaţi, cât şi prin acordarea de ajutoare umanitare.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.