Neutralizarea unei lovituri de aruncător de grenade găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe

Neutralizarea unei lovituri de aruncător de grenade găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe

Neutralizarea unei lovituri de aruncător de grenade găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe

O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută marţi, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântul Gheorghe din judeţul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

După apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii).

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor specializaţi în intervenţii EOD din cadrul Forţelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanterişti marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii. La acest moment, echipa este încă în deplasare către locaţie.

Vom reveni cu detalii după finalizarea operaţiunii.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.