O monedă românească din 2006, scoasă la licitație pentru câteva mii de euro. Care e prețul de pornire

O monedă românească din 2006, scoasă la licitație pentru câteva mii de euro. Care e prețul de pornire

Moneda românească din 2006 are un preț de pornire de 9.000 de euro. Este una specială, din aur, şi are un preţ de pornire atât de mare pentru că tirajul a fost extrem de mic, de doar 35 de piese.

Vorbim despre moneda comemorativă de 50 de lei a Academiei Române din anul 2006. Următoarea piesă de rezistenţă este tot o monedă, din anul 1876, din argint. Este o monedă de un leu cu un preţ de pornire de 3.000 de euro, transmite Observatornews.ro. La licitaţie nu sunt scoase doar monede, ci şi hărţi. Una dintre ele este din anul 1661 şi are un preţ de pornire de 1.500 de euro.

La licitaţie nu sunt scoase doar monede, ci şi hărţi. Una dintre ele e din anul 1661 şi are un preţ de pornire de 1.500 de euro. Se mai găsesc şi piese cu un preţ de pornire de 50 de euro – fotografii, ziare sau medalii. Majoritatea provin din casa familiei regale.

Licitaţia are loc marţi, iar cei care vor să le privească sunt aşteptaţi la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală.

Cât costă cea mai scumpă monedă românească

Cea mai scumpă monedă românească valorează acum aproximativ 100.000 de euro. Cel care o are, se poate considera un om norocos.

Este vorba de polul lui Carol I, moneda de 20 de lei, din aur, pusă în circulație în anul 1868. Aceasta a fost bătută în doar 200 de exemplare. Moneda prefigura independentă României, câștigată formal în 1877. Experţii BNR consideră că valorează 100.000 de euro.

Istoria acestei monede este una interesantă. Ea nu a fost pusă efectiv în circulație. Potrivit Academiei Române, polul lui Carol I este prima emisiune monetară a statului român modern.

Kosonii din aur ai dacilor sau monedele emise de către domnitorii principatelor româneşti din epoca medievală se vând cu 2.000 de dolari pe eBay.

Citește și Moneda americană de 1 CENT care se vinde cu 550.000 LEI. Ai şi tu acasă?

Citește și Suma uriaşă cu care este vândută pe internet o monedă de doi euro. Ai dat lovitura dacă ai aşa ceva acasă!
 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.