Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă

Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă

Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă

În decembrie 2021, premierul Nicolae Ciucă poza în marele apărător al libertăţii presei. „Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor”, declara premierul după ce senatoarea Diana Şoşoacă a atacat o echipă de jurnalişti italieni.

Acum, când Nicolae Ciucă este acuzat, cu dovezi, că şi-a plagiat teza de doctorat, libertatea presei nu mai este atât de importantă în opinia sa.

Întâmplările povestite de jurnalista Emilia Şercan sunt parcă rupte dintr-un film de acţiune. I-am putea spune „Operaţiune specială: Salvaţi Generalul Ciucă”.

Ameninţare, defăimare şi intimidare – acestea sunt cele trei ingrediente ale unei campanii de compromitere a unei jurnalistei de investigaţii. Acţiuni penale care nu sunt demne pentru o Românie democrată.

Jurnalista acuză că după ce a transmis poliţiei o serie de capturi de ecran cu mesaje primite de la un necunoscut, aceste probe au ajuns în spaţiul public. O potenţială scurgere de informaţii, intenţionată.

Dacă acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, vorbim de o faptă penală, iar cine a produs scurgerea de informaţii trebuie adus în faţa justiţiei.

Lucian Bode a promis că se va efectua o anchetă internă referitoare la scurgerea de informaţii. De 45 de zile această anchetă nu a produs nicio concluzie. Nu s-a găsit un vinovat. Dacă şi aceste acuzaţii se dovedesc a fi reale, ministrul Bode ar trebui să-şi dea demisia.

Nu este loc de o muşamalizare în stilul fostei Securităţi.

Încercările de intimidare şi compromitere a jurnaliştilor, într-un stil care se apropie de cel mafiot, nu pot fi sub niciun fel tolerate de autorităţi.

Investigaţia Emiliei Şercan a venit într-un moment total nepotrivit. Nu numai că preşedintele l-a impus în fruntea guvernului, dar acum îl pregăteşte şi pentru a deveni prezidenţiabilul PNL. Speră că românii vor rezona la „armata e cu noi”. Generalul Ciucă vrea să rămână nepătat.

Domnule prim-ministru, opriţi atacul asupra presei. Mai bine ne-aţi dovedi că nu v-aţi plagiat lucrarea de doctorat.

Deputat USR
Denisa-Elena Neagu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.