PREVENIREA IMPLICĂRII ADOLESCENŢILOR ÎN PRODUCEREA DE ACCIDENTE RUTIERE

PREVENIREA IMPLICĂRII ADOLESCENŢILOR ÎN PRODUCEREA DE ACCIDENTE RUTIERE

PREVENIREA IMPLICĂRII ADOLESCENŢILOR ÎN PRODUCEREA DE ACCIDENTE RUTIERE

În cursul zilei de vineri, 8 aprilie, au continuat acţiunile desfăşurate de către poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu împreună cu poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară şi cei din cadrul C.A.P.C. Sibiu pe linia creşterii gradului de siguranţă în trafic.

De această dată, atenţia poliţiştilor s-a focusat pe cei mai tineri participanţi la trafic, adolescenţi din liceele sibiene, invitaţi la un dialog faţă în faţă pe tema principalelor riscuri şi vulnerabilităţi cu care se pot confrunta atunci când deţin calitatea de participanţi la trafic.

Ca pietoni, ca biciclişti, ca utilizatori de trotinete, dar şi ca pasageri în autovehicule sau pe mopede şi motociclete, cei prezenţi în Piaţa Habermann din municipiul Sibiu au avut ocazia să discute deschis cu poliţiştii sibieni, care le-au prezentat principalele reguli de respectat pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Elevilor le-a fost reamintită importanţa modului în care te asiguri înainte de a traversa, a modului în care semnalizezi când circuli cu bicicleta sau cu trotineta, importanţa portului elementelor de protecţie, dar mai ales importanţa conştientizării responsabilităţii pe care fiecare o are pentru propria siguranţă.

Cu ocazia acestei întâlniri, poliţiştii au adus în atenţie şi rolul decisiv pe care portul centurii de siguranţă îl are în reducerea consecinţelor grave generate de un accident rutier şi, pentru că „practica este mama învăţăturii”, adolescenţii au avut posibilitatea de a testa utilitatea tuturor recomandărilor cu ajutorul simulatorului de impact şi al unui poligon amenajat pentru circulaţia trotinetelor electrice şi a bicicletelor.

Prevenirea producerii de accidente rutiere şi creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic rămân obiectivele principale ale acţiunilor poliţiştilor sibieni.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.