Va afecta noul val de îmbolnăviri COVID-19 din China Europa? Explicaţia lui Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că situaţia din China, care se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, ”nu are legătură” cu cea din Europa, întrucât China este afectată de valul provocat de tulpina Omicron, iar cele mai multe dintre ţările din zona europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt în zona verde în prezent.

Citeşte şi: Alexandru Rafila aruncă vina pe miniştrii USR pentru dozele suplimentare de vaccin. „Puteau să accepte sau nu achiziţia de vaccin”

„Situaţia din China, în ceea ce priveşte pandemia, nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care şi în România şi în regiunea europeană OMS a circulat şi, dacă vă uitaţi  în toate ţările din această regine, s-a ajuns în zona verde în aproape toate ţările”, a afirmat Alexandru Rafila, citat de news.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 19 aprilie. Peste 1.500 de cazuri noi de COVID-19 şi 26 de decese în 24 de ore

Regiunea Shanghai, cel mai puternic centru economic al Chinei, se confruntă cu un nou val al pandemiei, autorităţile luând măsuri drastice pentru oprirea răspândirii virusului, în cadrul aşa-numitei strategii ”zero COVID”.

Luni, autorităţile chineze au anunţat şi primele trei morţi în această regiune în cadrul acestui val al pandemiei.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.