Vești excelente pentru români. Pensiile și salariile s-ar putea mări din această toamnă!

Vești excelente pentru români. Pensiile și salariile s-ar putea mări din această toamnă!

Pensiile și salariile s-ar putea mări din această toamnă! Executivul ar vrea astfel să mai majoreze o dată pensiile și salariul minim, până la sfârșitul anului, însă bătrânii mai au de așteptat.

Vești excelente pentru români. Pensiile și salariile s-ar putea mări din această toamnă!

Cea mai mică majorare care ar putea fi făcută ar fi de 6-7%, iar cea mai mare creștere ar putea fi de 10-12%, în cazul pensiilor, potrivit antena3.ro.

În ce privește salariul minim, acesta ar putea fi majorat cu 200 de lei, iar această sumă ar putea fi scutită de la impozitul privind contribuțiile la fondul de sănătate și cel de asigurări sociale.

„Intenţia autorităților de a oferi vouchere este bună. Să ajuţi persoanele vulnerabile e bine, dar trebuie să le identifici mai întâi şi asta este o mare problemă (…).

Deci să identifici oamenii şi să-i ajuţi e bine, dar dacă faci un calcul, 50 euro la două luni înseamnă 4 lei pe zi. Păi ce poţi face cu 4 lei pe zi în România?

Să-ţi iei doi covrigi. Nici măcar doi covrigi. Nu mai zic de o pâine, care e cam 2-4 lei”, a spus analistul financiar Adrian Negrescu, pentru sursa citată.

De altfel, Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă şi Drepturi Sociale, a anunţat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor din România. Acesta a declarat că salariile mici generează pensii mici.

„În mod normal, sistemul de pensii reflectă şi situaţia economică, nivelul salariilor. Atunci când ai salarii mici, ai şi pensii mici. Cred că acest lucru trebuie analizat în contextul mai larg al economiei şi în contextul mai larg al salariilor. Din ce ştiu eu, sunt pensii în România care sunt foarte mici şi care nu împiedică oamenii să fie în risc de sărăcie”, a spus comisarul UE Nicolas Smith.

Schmit a precizat că nu este normal ca un pensionar să nu-şi poată plăti facturile sau să nu-şi poată cumpăra mâncare sau medicamente, precizând că unul din obiectivele politicienilor europeni este de a reduce sărăcia.

Citește și: EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţul momentului despre cresterea salariului minim pe economie. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor
 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.