10,26 tone tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

10,26 tone tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

10,26 tone tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală anunţă o captură record de 10,260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iaşi.

„Atenţia sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală şi traficul ilegal de bunuri şi chiar să ne înteţim eforturile în această direcţie. Cetăţenii trebuie să ştie că ANAF este un partener de nădejde pentru contribuabilii oneşti, dar şi că nu va precupeţi niciun efort în identificarea şi corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale.

Consider că plata taxelor şi impozitelor care se impun activităţilor comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci şi socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcţionarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetăţeni.” – Lucian Ovidiu Heiuş, preşedinte ANAF.

După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii antifraudă fiscală au identificat firma şi au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantităţi. Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru şi poprire asiguratorie asupra conturilor bancare şi bunurilor firmei incriminate.

Prin monitorizarea constantă a transporturilor cu risc fiscal ridicat şi confiscarea celor 10,26 tone de tutun, inspectorii ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 9,83 milioane lei, reprezentând acciză şi TVA, care ar fi fost cauzată dacă tutunul, transformat în ţigarete, ar fi fost vândut în România pe piaţa neagră.

Cu vigilenţă sporită în zonele în care se înregistrează trafic ilegal de tutun, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală analizează şi monitorizează permanent importurile şi transporturile de produse din această categorie. În acest sens, de la începutul anului au fost confiscate peste 50 tone tutun brut fără acte necesare transportului, procesării sau comercializării. Şi în aceste situaţii s-au emis decizii de impunere pentru suma totală de 22,85 milioane lei, reprezentând accizele aferente datorate bugetul statului.

Serviciul comunicare, relaţii publice şi mass media


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.