15 dâmboviţeni amendaţi de jandarmi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

15 dâmboviţeni amendaţi de jandarmi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

15 dâmboviţeni amendaţi de jandarmi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

Jandarmii dâmboviţeni au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor de pescuit ilegal în lacuri din localităţile Târgovişte şi Cazaci. Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiţie.

Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 12 avertismente şi 5 amenzi în valoare totală de 1.200 lei, pentru „pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, precum şi „pescuitul recreativ al oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis”, fapte prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Prin Ordinul nr. 57/675 din 2022 s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv.

Conform prevederilor OUG 23/2005 privind pescuitul şi acvacultura instituţiile competente să efectueze acte de constatare pentru faptele ce constituie infracţiuni pe lângă organele de urmărire penală sunt persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, precum şi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de OUG 23/2005 privind pescuitul şi acvacultura se face de către persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, de către ofiţerii şi agenţii din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de către personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.