95,4 MHz – Radio România Muzical Iaşi după 20 de ani, Radio România Muzical se îmbogăţeşte cu o nouă frecvenţă, cu care va emite la Iaşi

95,4 MHz – Radio România Muzical Iaşi după 20 de ani, Radio România Muzical se îmbogăţeşte cu o nouă frecvenţă, cu care va emite la Iaşi

95,4 MHz este frecvenţa pe care va răsuna la Iaşi, pentru prima dată, Radio România Muzical.

Primită în cadrul şedinţei C.N.A. din 19 mai 2022, după aproape 20 de ani de la obţinerea precedentelor două, aceasta consolidează portofoliul frecvenţelor alocate Radio România Muzical şi completează peisajul undelor pe care este recepţionat în prezent postul. Acest demers face parte din planul strategic al Societăţii Române de Radiodifuziune (S.R.R.) de extindere a acoperirii în concordanţă cu profilul fiecărui post de radio.

„Consolidarea recepţiei programelor S.R.R. este o prioritate strategică, profilată din ce în ce mai stringent şi impusă în mare parte şi de modificarea arhitecturii urbane a localităţilor.

Mă bucur, însă, că debutul acestei acţiuni a avut loc cu Radio România Muzical tocmai la Iaşi, un oraş cu o contribuţie incontestabilă la identitatea culturală a României.

R.R.M. este într-adevăr unicul post de radio din ţară destinat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, şi vine cu o dinamică aparte, mai puţin cunoscută publicului generalist, dar resimţită la firul ierbii. În cei 25 de ani de existenţă, a coagulat în jurul său nu doar artişti români de talie internaţională, dar a acţionat şi ca un pilon de iniţiere, educaţie şi estetică muzicală. Publicul îl simte şi îl cere.

Ne aşteptăm ca în lunile următoare procesul de implementare să fie finalizat, pentru ca, în prima jumătate a lui 2023, ascultătorii noştri din Iaşi să se bucure on air de Radio România Muzical”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune.

„Sunt recunoscătoare Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru noua frecvenţă ce va aduce emisia Radio România Muzical la Iaşi, unul dintre cele mai importante oraşe româneşti, nu doar istoric şi economic, ci, mai ales, şi cultural. Pe lângă relaţiile de bună colaborare pe care deja le aveam cu instituţiile muzicale din Iaşi, dar şi cu organizatori independenţi de evenimente muzicale, pe lângă ecourile pline de interes ale copiilor care ascultă muzică clasică la şcoală graţie proiectului Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzică clasică” sau concertelor neconvenţionale organizate în trecut la mall-uri ieşene, sub emblema aceluiaşi proiect, putem da acum un răspuns şi multor întrebări puse de public: „Când veţi emite la Iaşi?”.

Este un vis împlinit pentru echipa Radio România Muzical şi publicul său, sperând că într-un viitor nu prea îndepărtat vom putea fi ascultaţi în întreaga ţară: pentru că muzica clasică uneşte şi este, cu adevărat, pentru toţi, pentru toţi cei care doresc să găsească frumuseţea şi echilibrul în viaţă”, a declarat Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical.

Radio România Muzical este un post de radio central al Societăţii Române de Radiodifuziune care a luat fiinţă în 24 martie 1997 şi unicul post de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz.

În Bucureşti, postul emite pe frecvenţa de 104,8 FM, iar în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş pe frecvenţa de 97,6 FM.

Societatea Română de Radiodifuziune este serviciul public autonom de radiodifuziune de interes naţional, cu atribuţii de informare, educaţie şi divertisment.

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.