Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar, desfăşurate de poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară şi cei ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar, desfăşurate de poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară şi cei ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa

La data de 19 mai a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şi abandonului şcolar, pe raza comunei Teaca.

Activităţile au avut drept scop menţinerea unui nivel ridicat de prezenţă a elevilor în unităţile de învăţământ, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi abandonului şcolar. De asemenea, au mai urmărit informarea şi conştientizarea elevilor/părinţilor cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor şcolare, dar şi cu privire la măsurile care pot fi luate în cazul neîndeplinirii obligaţiilor legale ce le revin.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi informativ-preventive şi de consiliere a părinţilor, dar şi elevilor care au înregistrat un număr mare de absenţe, aflaţi în potenţiale situaţii de risc de abandon şcolar.

Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară le-au explicat părinţilor care sunt obligaţiile pe care le au, precum şi prevederile legislative referitoare la dreptul la educaţie, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Totodată, le-au fost explicate riscurile şi consecinţele absenteismului şi abandonului şcolar.

În cadrul acţiunii de ieri, au fost verificate 3 unităţi de învăţământ din localităţile Teaca, Viile Tecii şi Pinticu şi legitimate 46 de persoane. Totodată, 16 elevi au fost consiliaţi şi alţi 40 de părinţi şi tutori legali au fost instruiţi cu privire la prevederile legale privind învăţământul obligatoriu şi obligaţiile ce le revin.

În ceea ce priveşte măsurile dispuse, poliţiştii au întocmit 4 informări către instituţii cu atribuţii în protejarea copiilor şi au aplicat o sancţiune contravenţională conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanei.

* * *

La datorie pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 01.00, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Bistriţa a depistat şi oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Petru Maior din Bistriţa.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Budacu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta consumase alcool.

Poliţiştii Rutieri l-au testat la cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.