ACTIVITĂŢI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VÂLCENI

ACTIVITĂŢI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VÂLCENI

ACTIVITĂŢI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VÂLCENI

Reluarea cursurilor după vacanţă debutează cu activităţi preventive multiple, desfăşurate de poliţişti, pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi cadrelor didactice.

La data de 04 mai a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca au desfăşurat activităţi la Liceul Teoretic Măciuca în vederea prevenirii absenteismului şi abandonului şcolar.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive cu 7 clase de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal, la care au participat 93 elevi.

Poliţiştii i-au informat pe elevi despre importanţa frecventării cursurilor, dar şi a necesităţii construirii unei baze solide a educaţiei încă din băncile şcolii. De asemenea, au fost abordate teme privind prevenirea bullying-ului şi au fost purtate discuţii despre răspunderea penală a minorilor.

Elevilor le-a fost recomandat să respecte regulile generale acceptate în societate, în vederea prevenirii abaterilor comportamentale în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ.

Ieri, 05 mai a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară în cooperare cu cei din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au desfăşurat activităţi educativ-preventive pe linie rutieră, în două unităţi de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Peste 230 de preşcolari au fost învăţaţi cum să prevină riscurile asociate nerespectării regulilor de circulaţie, la activitate participând şi 15 cadre didactice.

În cadrul activităţilor s-au oferit cele mai bune informaţii despre regulile de circulaţie şi despre comportamentul recomandat, pentru a fi în siguranţă pe stradă.

Copiii au fost învăţaţi cum să se comporte în preajma zonei carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere şi a locurilor de joacă, dar şi în mijloacele de transport.

Copiii au manifestat interes pe parcursul lecţiei susţinute de poliţişti, micuţii fiind încântaţi la prezentarea autospecialei din dotarea Serviciului Rutier Vâlcea, cu ajutorul căreia, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Serviciului Rutier le-au putut explica mai bine copiilor ce este de făcut pentru a fi in siguranţă pe drumurile publice.

Noua autospecială este dotată cu materiale atractive pentru copii, dar în acelaşi timp, utile pentru poliţişti.

Cu ajutorul dotărilor pe care le are autospeciala destinată educaţiei rutiere, le-au putut fi exemplificate, pe înţelesul copiilor, situaţiile de pericol atunci când se deplasează pe drumurile publice sau când părăsesc locurile de joacă astfel încât să înţeleagă ce trebuie să facă şi ce trebuie să nu facă pentru a rămâne în siguranţă.

Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.