„Amprente ale lumii mele”, expoziţia personală de pictură a artistei Carmen Olteanu la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

„Amprente ale lumii mele”, expoziţia personală de pictură a artistei Carmen Olteanu la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

„Amprente ale lumii mele”, expoziţia personală de pictură a artistei Carmen Olteanu la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziţiei de pictură, intitulată „Amprente ale lumii mele”, a artistei Carmen Olteanu, joi, 12 mai 2022, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

Carmen Olteanu, un artist vizual cunoscut din România, s-a născut în anul 1980, în Râmnicu Vâlcea. Este doctor în Arte Plastice şi Decorative la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările artistei au putut fi admirate în peste 70 expoziţii personale şi de grup, în colecţii private şi publice, atât în ţară, cât şi în străinătate.

De-a lungul carierei sale a adunat numeroase diplome şi distincţii pentru contribuţia adusă în lumea artei. În prezent este unul dintre curatorii expoziţiilor organizate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti în spaţiul expoziţional Artoteca.

„Cu un arsenal imagistic propriu şi în dorinţa de a se îndepărta de o contemporaneitate sâcâitoare şi dură, aceasta ne introduce aparent într-o nouă dimesiune a spiritului ludic, unde balansul între copilărie şi nostalgia unui trecut încărcat de inocenţă şi bucurie vine să ne vorbească despre eliberarea de constrângeri. Însă artista este mult mai profundă în mesajul trasmis, deschizând fereastra unei scenografii complexe, unde lumea este văzută ca un teatru de păpuşi, reiterând aici multiplele faţete ale omului, multiplicarea lui prin dedublare şi sub aparenţa purităţii.” (Ana Amelia Dincă)

În deschiderea evenimentului vor vorbi despre artistă şi creaţiile sale criticul de artă şi invitatul special al evenimentului, Ana Amelia Dincă, şi Radu George Serafim, critic de artă şi curatorul expoziţiei.

Cu această ocazie, îl puteţi asculta live pe Bălaşa Percussion, partener al evenimentului, cu o piesă în premieră, fiind totodată lansat şi videoclipul, animat şi realizat de Cristi Farcaş.

Iubitorii de artă pot vizita expoziţia de pictură, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, în perioada 12 mai – 9 iunie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, conform programului Artotecii BMB, Şoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

Serviciul Comunicare BMB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.