Autocar blindat cu produse accizabile

Autocar blindat cu produse accizabile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit, într-un autocar condus de un cetăţean român, 60 de litri de alcool şi 1800 de ţigarete ascunse în cutii cu diferite produse.

În data de 12 mai a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocar ce efectua o cursă regulată pe ruta Chisinău-Iaşi.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe cutii ce conţineau 60 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă şi 1800 de ţigarete. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin şoferului autocarului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 2.200 de lei, persoana fiind sancţionată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani: Comisar şef de poliţie RADU Tatiana

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi: Comisar şef de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.