Bilanţ la Zilele Carierei de la UPT: peste 5000 de studenţi şi absolvenţi au venit la standurile celor 40 de firme, cu sute de oferte de job sau practică

Bilanţ la Zilele Carierei de la UPT: peste 5000 de studenţi şi absolvenţi au venit la standurile celor 40 de firme, cu sute de oferte de job sau practică

După doi ani în care interacţiunile cu angajatorii s-au realizat doar online, peste 5000 de studenţi şi absolvenţi au luat cu asalt Cantina Studenţească a Universităţii Politehnica Timişoara, unde, în zilele de 11 – 12 mai 2022, a avut loc cea de-a XX-a ediţie a Zilelor Carierei, cel mai important târg de carieră din vestul ţării, organizat de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UPT.

Peste 40 de companii naţionale şi internaţionale au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenţi şi absolvenţi (oferte de practică, oferte de locuri de muncă full time sau part time, precum şi alte posibilităţi de colaborare), au susţinut conferinţe şi prezentări şi, cel mai important, au avut posibilitatea de a interacţiona fizic cu tinerii aflaţi în cautarea unei oportunităţi de job sau de practică.

De altfel, ofertele companiilor au putut fi accesate şi pe site-ul dedicat (https://zilelecarierei.upt.ro/companii), unde tinerii aflaţi în căutarea unui job sau unei oferte de practică au avut posibilitatea de a adresa întrebări şi chiar de a aplica direct pentru acestea.

În cadrul festivităţii de deschidere, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a salutat companiile prezente, majoritatea acestora fiind vechi colaboratori ai instituţiei şi a vorbit despre parteneriatele reciproc avantajoase pe care UPT le întreţine cu mediul economic din zonă.

Prezent la eveniment, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a vorbit despre necesitatea creşterii calităţii vieţii în oraş, astfel încât acesta să devină mai atractiv pentru tineri, un oraş „smart” şi „verde”, menţionând că bunele relaţii stabilite între mediul universitar, companii şi adminitraţie oferă o bună perspectivă pentru realizarea acestui deziderat.

Preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, a subliniat demersurile pe care instituţia le face pentru alinierea la setul de valori caracteristic unei universităţi europene, dar şi pentru internaţionalizarea activităţilor.

Din partea mediului economic, Florin Ciocan, reprezentant al companiei Nokia, absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara şi membru în Comitetul Director al UPT, a făcut o paralelă între modul de recrutare şi legătura companiilor cu mediul universitar de acum 20 de ani, când a terminat facultatea, şi prezent, cu accent pe oportunităţile de care beneficiază studenţii de azi, prin practica pe care o pot desfăşura în cadrul companiilor şi, ulterior, angajare pe un post conform aşteptărilor şi specializării dobândite.

Alex Luca, reprezentantul studenţilor în Consiliul de Administraţie al Universităţii Politehnica Timişoara a menţionat schimbarea paradigmei în ceea ce priveşte educaţia, dar şi piaţa muncii, punctul de cotitură în care ne aflăm astăzi, dar şi aşteptările studenţilor de la mediul universitar, mediul economic şi administraţia locală.

La Zilele Carierei au participat şi grupuri de elevi şi cadre didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar care au avut oportunitatea de a vedea ce perspective au atât în ceea ce priveşte viaţa universitară, cât şi ulterior, după absolvire, pe piaţa muncii.
Tot în cadrul târgului de carieră au fost programate 12 conferinţe organizate de companii, iar tinerii aflaţi în căutarea unei oferte de carieră au participat la o tombolă, 3 dintre ei fiind norocoşii câştigători ai premiilor surpriză în valoare de 800 de lei fiecare.

În cadrul festivităţii de închidere, firmele participante au fost răsplătite, simbolic, cu o diplomă din partea Universităţii Politehnica Timişoara, care a fost înmânată de conf.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al instituţiei.

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.