BULETIN  INFORMATIV

BULETIN INFORMATIV

BULETIN INFORMATIV

Sancţiuni aplicate de jandarmi

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost la datorie în perioada 28 aprilie – 02 mai a.c., cu misiunea de a asigura ordinea şi liniştea publică în zonele de interes din judeţul Constanţa.

Acest sfârşit de săptămână a adus un număr important de misiuni pentru militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Manifestările, comemorative, cultural- artistice şi de divertisment, sportive şi religioase, au fost în atenţia jandarmilor pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice.

Jandarmii au executat misiuni alături de poliţişti în localităţile Constanţa, Eforie, Techirghiol, Medgidia, Cernavodă, Hârşova şi Mangalia, au fost prezenţi şi în zone aglomerate, pieţe şi centre comerciale, gări şi staţii de transport în comun, la trei manifestări sportive, precum şi la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi „Zilei Veteranilor”, la „Retroparada Primăverii” şi la festivalul „Beach Please”.

În timpul misiunilor au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contravenţionale în baza Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 2000 de lei.

Jandarmii constănţeni au constatat săvârşirea a 37 de fapte de natură penală, cu 38 de autori, pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi 5 fapte penale, cu privire la portul sau folosirea de obiecte periculoase, prevăzute de art. 372 Cod Penal.

Bunurile găsite asupra persoanelor în cauză, substanţe interzise, 1 box, un baston telescopic, cuţite, bricege şi un spray lacrimogen, au ridicate de către agenţii constatatori, iar autorilor faptelor le-au fost întocmite actele premergătoare începerii cercetării penale.

Persoanele menţionate au fost predate organelor competente, în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.