Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va fi astăzi la Sântana de Mureş

Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va fi astăzi la Sântana de Mureş

Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va fi astăzi la Sântana de Mureş

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa astăzi în localitatea Sântana de Mureş, judeţul Mureş, începând cu ora 15.30, în curtea interioară a primăriei.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program dedicat promovării prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Mobilizarea femeilor din grupul ţintă a fost realizată cu ajutorul medicului de familie şi a asistentului social din cadrul Primăriei Sântana de Mureş şi cu sprijinul primarului din localitate.

De asemenea, concomitent cu caravana mobilă vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare, cu scopul de a atrage atenţia femeilor asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

„Vara asta lansăm o provocare pentru toate tinerele din grupa de vârstă 24-29 de ani, aceea de a avea grijă de propria sănătate!

Astfel, le invităm să pună grija pentru sănătate în topul listei lor de priorităţi!

Ca medic, recomand tinerelor să facă o vizită la medicul ginecolog obligatoriu, indiferent câte alte lucruri au de făcut. Cinci minute dedicate vizitei la medicul ginecolog şi testării Babeş-Papanicolaou le poate feri de neplăceri şi chiar le poate salva viaţa”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Proiectul „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening) diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparţin grupurilor vulnerabile.

Manager Proiect
Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN

Mariana MOLDOVAN-NEGOIŢĂ
Expert IEC

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş
Str. Gh. Marinescu, nr. 50, Târgu Mureş, 540136
Telefon: +40-265-21 21 11 / Fax:+40-265-21 57 68
www.spitalmures.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.