Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Ifov

Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Ifov

Astăzi, 9 mai 2022, de Ziua Europei, vicepreşedintele Parlamentului European, membru al Comisiei pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen din Parlamentul European, doamna Evelyn REGNER, aflată la Bucureşti, şi-a exprimat dorinţa de a vizita un centru pentru refugiaţi din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Alături de vicepreşedintele Comisiei pentru cultură şi educaţie din Parlamentul European, coordonator naţional al PES activists România, europarlamentarul Victor NEGRESCU şi ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, doamna Gabriela FIREA, prefectul judeţului Ilfov, doamna Simona NECULAE, a avut onoarea să facă parte din delegaţia care a efectuat vizita la Centrul pentru refugiaţi.

„Conflictul armat din Ucraina a provocat o criză umanitară cu care nimeni nu şi-a imaginat că ne vom mai confrunta într-o Europă liberă. Într-un context post pandemic complex, România a sprijinit aproape 900.000 de persoane strămutate din Ucraina, aproximativ 4.000 din acestea, un număr impresionant, fiind găzduite în oraşul Voluntari. Greul pentru mamele şi copiii refugiaţi aici nu a trecut, nevoile acestora sunt speciale şi autoritatea locală se asigură că le sunt îndeplinite. Astăzi, de Ziua Europei, vreau să vă asigur că vom rămâne solidari principiilor pe care s-a fundamentat Europa, alături de oameni şi de nevoile lor, pentru a-i ajuta să depăşească momentele grele prin care trec.” – Prefectul judeţului Ilfov, doamna Simona NECULAE.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.