COMUNICAT DE PRESĂ – Ziua Europei

COMUNICAT DE PRESĂ – Ziua Europei

COMUNICAT DE PRESĂ – Ziua Europei

Publicat în 9 mai 2022

În fiecare an, la data de 9 mai se aniversează Ziua Europei, prin sărbătorirea realizărilor şi unităţii Europei şi comemorarea semnării „Declaraţiei Schuman” din 9 mai 1950. Acest proiect istoric a propus ideea unui plan ambiţios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa şi este considerat piatra de temelie a Uniunii Europene.

Chiar dacă, după 72 de ani de la stabilirea unei noi forme de cooperare politică europeană, continentul nostru este ameninţat şi ne aflăm în faţa unei situaţii cu care nu credeam că o să ne mai confruntăm, în 2022, Europa rămâne unită în acţiunile sale în favoarea păcii, oferind sprijin europenilor de pretutindeni.

De la momentul când a devenit stat membru al Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2007, România a demonstrat constant faptul că este determinată să rămână ancorată în valorile şi idealurile spaţiului european, contribuind activ şi în mod direct, ca stat membru, la consolidarea Uniunii Europene, în baza principiilor solidarităţii, coeziunii, libertăţii, democraţiei şi statului de drept.

La Mulţi Ani, Europa!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.